Skidresa!

God kväll!

Idag har jag och Fumie åkt skidor på Mountain Creek i New Jersey :) Det var fem år sedan sist jag åkte skidor så jag undrade hur det skulle gå och vet ni vad! Jag ramlade inte en enda gång! Så stolt :)

Det har varit en toppendag med strålande sol hela dagen. Vi har tagit en hel del bilder som vanligt så det kanske kommer senare :) Jag och Fumie har en massa blider att dela med varandra, måste fixa det en kväll.

Om 5 och en halv dag står jag här med förhoppningsvis rätt packad väska och ska ta taxin tillsammans med en annan tjej härifrån till JFK flygplats. Så om 6 och en halv dag är jag hemma! Tiden går fort nu när det närmar sig hemresa, men oj vad mycket jag kommer ha med mig i upplevelser och minnen, så kul :)

När jag kommer hem är det massvis med träning och nyttig mat som gäller! Har ätit snabbmat 3 av 4 dagar nu inte bra alls. Men helt ärligt så struntar jag helt i det nu när jag är här, men när jag kommer hem då ska det vara hälsosamt!

Har fått nytt schema och lärare till denna veckan, men hoppas det blir bra!

Kramar Ida


Hej då, vi ses i Brazilien!

Igår var det brödernas sista dag här på skolan. Så vi tog tåget in till Manhattan för att äta en fantastiskt god middag! De underbara grabbarna bjöd oss på detta! Sedan promenerade vi vid Times square för att sedan springa till tågstationen, fråga mig inte varför vi sprang för jag har ingen aning ;) Går ju ganska ofta tåg till Tarrytown så vi hade igentligen gott om tid.

Blev ganska sent igår och klockan halv 7 imorse gick vi upp för att säga hejdå till Matheus och Gabriel så tråkigt, men vi hoppas på att ses snart igen!

Eu vou sentir saudades!


Matheus, Gabriel, jag, Fumie och Peter



Nu är det dax för Brunch och sedan bär det av till ett shoppingcenter :)

Kramar Ida




Manhattan!

Hej alla glada!

Dagen började lite sisådär men blev en toppendag!

De vanliga klasserna var inställda idag pga snön som kom igår och inatt och nu kan jag säga att det var ett riktigt svenskt snöoväder! Vi hade en lite annorlunda lektion idag och sen bar det av till Manhattan med Aicza!

Vi åkte båt runt frihetsgudinnan och promenerade vid Times Square så mysigt.

När vi skulle beställa kaffe på Starbucks koffee beställde jag en liten kopp, men så frågade han om jag inte ville ha en stor och jag sa självklart vill jag det om jag får den för samma pris som en liten, så det fick jag :)

Igår var Erica här och hälsade på :) Mycket roligt vad det ;)


Jag och Frihetsgudinnan :)


Aicza :)


Inne på M&M


Lite mera snö nu!

Kramar Ida


ojoj snö igen = problem

Conitiwa! Oi Amigo! Hello! Hej! 

Idag snöade det på morgonen vilket resultarade i att alla lektioner fram till klockan 10 blev inställda, så för mig har det varit en lugn dag med bara en lektion.

Imorgon kommer Erica till Tarrytown :) En massa kul! 

Ibland kan det vara svårt att veta vad som är vad när man ska lära sig ett nytt språk, igår skulle Fumie hälsa på en från Brazilien på portugisiska som hon inte kände innan. Det var menat att hon skulle säga "Hej kompis" men istället sa hon "Jag älskar dig". Tur att det inte var något elakt hon sa iallafall ;)  

Sa younara! Tchau! Good bye! Hej då!

Kramar Ida


Mitt rum!

Här kommer en bild på mitt rum. Just nu är vi fyra stycken som bor här, inte så stort men det räcker ;)
Jag har sängen högst upp till vänster ;) Aicza min rumskompis städade sin halva av rummet så nu kunde jag ta en bild på ett lite mera välstädat rum!

Kramar Ida


Måndag och starten för tredje veckan!

Hej alla!

Sitter och lägger in lite bilder på Facebook men det är sååå seeegt! Men där finns nu iallafall lite fler bilder än här på bloggen :) 

Kanske lägger upp lite bilder på hur mitt rum ser ut lite senare :) Ha det bra så länge!

Kramar Ida


Shopping!

Idag var det dax för shoppingdag :) Vi var ett glatt gäng på 7 personer som tog taxin till Woodbury outlets shopping. Oj oj vad mycket fina saker det fanns och som Fumie sa hela dagen idag, so cheap! (om man jämför med det "riktiga priset") Ville köpa en väska men trots mycket rabatt så är det ändå mycket pengar, får bli någon annan dag ;) Lite kläder blev det iallafall.

På kvällen åt vi på en italiensk restaurang sååå gott!

Kramar Ida

Födelsedagskalas!

Sitter nu och väntar på släckten, via skype ;)

Ska gå och äta brunch vid 11 och hemma hos Lotta ska det vara födelsedagskalas. Jag tänkte att jag skulle vara med en stund via skype ;)

(Jag har nog aldrig förut sjungit för en dator ute i en korridor, lite konstigt kanske)

Kramar Ida

Vad är det för dag idag...

....vad är det för dag idag, jo det är ingen vanlig dag för det är Lottas Födelsedag idag!

Grattis Storasyster på den stora dagen! Är fortfarande Lördag för mig nu men jag firar din födelsedag redan nu med kakor och apelsin jos :)

Idag har vi varit i Manhattan :) Central Park, SoHo och en liten blick på Chinatown! Vi var 7 stycken som åkte och det har varit så trevligt bortsett från att det var såååå kallt! Jaja jag kommer från Sverige jag borde vara van vid att det är kallt men nej det måste vara kallare här ändå för fy tusan vad kallt det var idag. Inte handlat något direkt men imorgon bär det av till ett shoppingcenter och hoppas på att hitta endel där!

Känns väldigt konstigt nu som om jag har gått fel eller något, för vet ni vad det är nästan helt tyst på min våning! Klockan 11 på kvällen! vart är alla människor? Men det är så skönt så jag klagar inte ;)



Marcella, jag, Fumie och Matheus


Central Park

Kramar Ida
(
 Nu hör jag musik igen så det var inte helt tomt här ändå, då vet jag ju att de lever iallafall )


Snart dax att sova...

Hej Hej

Undrar om ni förstod något av vad Matheus skrev här, isåfall är ni bra på portugisiska :)

Är sent nu och jag ska gå å lägga mig och hoppas på att jag blir frisk snart, tänkte bara berätta att jag träffade Erica igår i manhattan! Det var en massa kul :) Annars har jag mest varit sjuk denna veckan men är på bättringsvägen ;)

Imorgon är det Manhattan igen som gäller, efter mina önskemål så är planen att beöka Central Park och SoHo!



Kramar Ida

oi amiguinha sueca, como você esta?

Olá galera,

Eu sou um amigo brasileiro da Ida, que esta curtindo as festas aqui na EF com ela.

É isso por agora,

Até mais.

Matheus Heluany


Alvedon och Ipren så klarar man allt!

Som ni förstår på min lilla rubrik så har jag gått å blivit sjuk, inte så konstigt när man bor med så många människor. Fick hoppa över 3 av 4 lektioner idag. Var ingen idé att vara på lektionen när jag knappt kunde stå upp. Men nu är klockan strax över 9 på kvällen å jag känner mig lite bättre med Alvedon i kroppen.

Håller alla tummar jag har för att jag ska kunna gå på lektionerna och åka till Manhattan imorgon!

Kramar Ida


Washington D.C.

Här kommer några bilder, är dock med vemod jag läggar upp dem skulle vilja ha mitt Photoshop så jag kan få lite bättre färger men jaja det är ju bilder iallafall ;) Hoppas ni gillar det!

Framför vita huset


Här har Forrest Gump sprungit ;)





Vårt fina rum!



Så underbart med mat och trevligt sällskap från Brasilien, Kazakhstan, Tyskland, Chile och Japan 





Hoppas ni gillade bilderna. Jag har nu gett upp det där med läxan, det får vara som det är blir väl inte halshuggen för det ;)


Kramar Ida

En rolig upplevelse och utmaning!

Hej alla!

Sitter med läxa men fattar inte så mkt så tar en paus så får vi se senare :)

Om man saknar sitt hem trots att man har det mycket bra när man är borta, så måste väl det betyda att man verkligen har ett gott hem med älskade vänner och familj? Jag saknar er!

Det är så kul att komma hit men som jag viste sedan innan jag åkte, en utmaning! Att komma till ett för mig okännt land, ett språk man inte behärskar fullt ut, helt nya människor från andra sidan av jorden, inte en enda människa som pratar svenska, bo tätt ihop med en massa människor, det vore konstigt om det bara hade kännts enkelt eller?

Det var bara några tankar jag hade just nu...

Så nu ska jag prata om Washington. Lördagen började med att bussen blev två timmar för sen bra start på dagen NOT! Men det visade sig att det var det enda som var mindre bra på resan. Det tog kanske 4-5 timmar från Tarrytown till Washington. Väl i Washington gick vi runt vita huset, besökte minnesplats för 2:a världskriget, flera memorials, The capitol, JFK Center och mycket mer. Är inte så bra på att komma ihåg minns nog allt när jag ser de hundratals korten som jag tagit ;)

Vi sov på ett jättefint hotell! Vi alla sa när vi skulle hem att vi verkligen inte ville åka tillbaka till rummen på skolan när man ser hur bra man kan sova på ett hotell. Jag delade rum med min vän Fumie och en lärare. På kvällen åt vi underbart god mat å den var billig dessutom :)

Söndagen var en museum dag. I vanliga fall är jag inte så mkt för museum men det mesta var intressant speciellt National Air & Space Museum! Med en dag full med museum så var vi sååååå trötta när vi 16.30 begav oss mot skolan igen.

Har nu lärt mig att säga Tack, Hej, Hur mår du, Jag mår bra på japanska :) Men kan dock inte stava det :P

Kort kommer får se hur många jag hinner lägga upp innan middagen, måste ju som sagt göra min läxa! Ska skriva om en festival jag som aldrig har varit på festival!

Kramar Ida

Tillbaka på skolan.

Ska berätta allt om hur det var i Washington jag lovar, men just nu sitter jag ute i korridoren å skriver...

Det har kommit en till tjej till vårat rum å hon sover så jag vill inte väcka henne. Väntar på att duschen ska bli ledig är nu 7 eller 8 pers som delar på en dusch å vissa förstår sig inte på att man kan duscha på 5 minuter!

Ska snart sova så skriver mer imorgon. Har tagit hundratals kort så hoppas på att lägga upp några här imorgon ;)

Kramar Ida

Glass!

En ny upptäckt idag, vi kan äta glass varje dag om vi vill!

(Dålig bild, från mobilen men bättre än inget )

Forsoker skriva med icke svenskt tangentbord ;)

Sitter nu i Rita Hall vid datorn :) kanns lite roligare att vara har an pa mitt rum! Idag har jag haft lektioner pa eftermiddagen. Var precis a skulle boka resa till Washington da min kompis sager att hon inte vill aka med att det var for dyrt. Men jag lyckades overtala henne! :) Sa glad for det.

Sa imorgon aker vi tidigt!! Sa far inte bli for sent ikvall. Min rumskompis Aicza fyller 17 ar idag, Grattis till henne! Sa nu hoppas jag pa att vi gor nagot kul ikvall!

Traffad en fran Sverige idag! Men vi pratade dock bara engelska a hon sag inte svensk ut sa det tog ett tag innan jag forstod att hon var fran Malmo!

Hoppas ni far en trevlig helg!

Kramar Ida


Fyra dagar i Tarrytown....

Hej Hej :)

Tänkte att ni kanske vill se hur min skola ser ut! Jag följde med en vän till bussen i Tarrytown (hon bor i en familj) och på vägen hem passade jag på att ta lite kort i Tarrytown och på skolan. Är dock lite svårt vad jag ska visa för bilder så ni får en inblick i hur det ser ut, men här kommer några ;)

Framsidan av skolan största byggnaden tror jag...


Där borta bor jag :) På andra våningen!


Biblioteket!




Mer av skolan.....



Rita Hall. Här är alla kontor, receptionen, datorer och matsalen :)




Det får räcka med bilder men tro mig det räcker inte med dessa kort för att visa alla byggnader. Det finns även fler elevhem och idrottsanläggning.

Var på gymmet nu ikväll men kan säga att det är mycket bättre att träna om man har en ledare, att bara sätta sig vid maskiner ger inte mig någon större motivation, men mina ben fick ganska mycket träning iallafall, kan behövas efter att ha ätit pizza tre dagar i rad ;)

Love you! xoxo

Kramar Ida

7cm snö = snöstorm!

Hade inga lektioner idag :( pga "snöstormen" i natt. Ja det var väl runt hela 7cm snö!! Så då förstår ni väl att inga lärare kan ta sig till skolan å att tågen inte kan gå ;) Tror amerikanarna borde lära sig lite av Sverige när det gäller att ta sig fram i snö!

Hoppas på lektioner imorgon! Måste säga att jag blev allt glad när en lärare sa till mig idag att jag pratade mkt bra engelska å skulle kunna gå med C klassen = avancerad. Men jag tror att jag pratar bättre än allt annat i engelska som att skriva, grammatik mm. Jag går i B klassen (vilket sen även är indelad i massa olika nivåer, allt för krångligt för att förklara här)

Hoppas alla har det bra där hemma <3

Kramar Ida!


Jag ser det snöar!!

Här kommer lite bilder som jag lovat. De är från igår när vi var på Manhattan.




Det snöar ute nu de andra kallar det för snöstorm men enligt mig är det ett lite lätt snöfall ;) Mina rumskompisar tror att lektionerna kommer vara inställda imorgon pga snön. Kan säga att Sverige hanterar detta med snö lite bättre!

Kramar Ida


Äntligen!

Min väska har kommit :) Är helt fantastiskt underbart glad :)

(Andra gången jag skriver detta, internet kopplar ur hela tiden)

Har haft mina första lektioner idag. Jag tror jag har kommit i rätt nivå medel tror jag det är så det känns bra, inte för svårt. Vi är 9 st i klassen flera kommer från samma land men jag har ännu inte funnit någon svensk.

Är fortfarande mycket trött hela tiden men imorgon ska jag sova länge!! Ska in till Tarrytown snart och köpa lite som jag kan äta imorgon om jag missar frukosten.

Kan nu lägga in bilder, fixar troligtvis med det ikväll. Ha de så bra så länge :)

Kramar Ida

En dag full med aktiviteter

Det här är inte sant hela mitt inlägg försvann :( nåja får väl skriva igen då...

Idag har det varit fullt upp med en massa information. En dag då jag även ringt flygplatsen utan resultat, det verkar inte som att någon vet var min väska är... Jag är så arg för detta imorgon ska jag få den det har jag bestämt!

På eftermiddagen åkte vi med tåget till manhattan där vi var uppe på rockyfeller center med en underbar utsikt över manhattan och Empire State Building. Vi gick även till time square. Jag och två till tjejer Fumi och Camila gick sedan vidare för att leta efter en restaurang. Restaurangen som vi hamnade på visade sig mest bara vara för kostym snubbar men maten var god :) Det är något som jag inte tycker om här på skolan, jag är inte kräsen men maten är inte god!

Jag delar rum med två tjejer Aicza och Livia de är trevliga och snälla som låter mig låna deras tvål, hårfön mm nu medans jag inte har någonting.

Har en massa bilder som ni skulle kunna få se, men jag har nu varken laddare eller sladd till datorn till min kamera eftersom den ligger i min väska någon stans i vilda världen.

Vi hörs!

Kramar Ida!

En väska på rymmen å en Ida i Tarrytown

Är en massa trött nu så orkar inte skriva så mkt men jag är framme nu å sitter på mitt rum.

Resan gick bra bortsett från att min väska bestämde sig för att vara kvar i London. Ida inte glad :( Men hoppas på att få den inom en snar framtid! :)

Blev upphämtad på flygplatsen och efter ca 20 min färd mot skolan kom chauffören på att han skulle hämta en till...jadu försök vända på dessa stora gator. Men tillslut var vi på rätt väg igen och kom fram till skolan. Av det lilla jag sett den är STOR! 

Vi hörs!

Kramar Ida

På väg!!

Sitter nu på flyget, dock inte när ni läster detta har inget internet här så jag kan inte lägga in något nu. Resan hittills har gått bra, nervöst blev det när jag skulle lämna Sverige men känner mig lugnare nu när jag vet att jag är på rätt plan!

Igår ringde flera i släckten för att önska lycka till på resan, pratade med mina vänner, kramade om mina underbara hästar och finaste hunden Tosca. Kramade mina bästa systrar och nu idag vid flygplatsen var det dags att säga hejdå till mamma och pappa. Vi ses om en månad J

Tog först flygplanet över till London där jag skulle byta terminal och flyg. För er som inte vet, det är ingen liten flygplats! Fick hjälp att hitta bussen till termnal  4 av en snäll man från canada som satt bredvid mig på första planet (han pratade förvånandsvärt  bra svenska) Åkte buss 10-15min å sedan var det dags att ta av sig skor, packa upp dator, slänga vattenflaskan, av med jackan, fram med mobilen å gå igenom tullen. Sen tog det stopp vart tog skyltarna vägen? En svensk tjej i min ålder frågade om jag skulle till New York, så skönt nu var vi i alla fall två med samma problem. Det visade sig att vi skulle ta hissen och sen gå en lååååång väg till sista gaten. 

En stor överraskning var när jag insåg att jag har tre flygstolar alldeles för mig själv och om jag så vill tre TV skärmar ;) Så lite bekvämt har jag allt. Ett litet problem bara, jag är HUNGRIG ja pappa jag vet att du skrattar nu men maten fick vi ju för flera timmar sedan!

Nej nu ska jag sova lite det blir trots allt en lång dag nu när klockan ska dras tillbaka 6 timmar och jag är redan trött…

Vi hörs!!

Kramar Ida


Måste packa!


Dax att börja packa väskan nu. Har kommit fram till att packa inte är min starka sida ;)


Hej alla glada och alla som jag känner :)

Framför er nu har ni resultatet av ett önskemål från mina underbara vänner! De ville att jag skulle skaffa en blogg så de kan följa mig på mitt äventyr på andra sidan atlanten och sälvklart ville jag inte göra dem besvikna ;)

Om fyra dagar är det dax att ta med sig den gröna resväskan och kliva på flygplanet som ska ta med mig över till USA, New York. 

Hoppas på fyra roliga och lärorika veckor.

Kram till er alla / Ida

 

Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0